Augusti aiatööde meelespea

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aiaparadiis

Käes on imeline aeg, mil saame nautida oma töö vilju! Kõik, mis marjapõõsastelt ja viljapuudelt kohe kõhtu ei mahu, tee sisse. Konserveeri, auruta mahla, sügavkülmuta, keeda moosiks. Tänu ja rahulolu saabuvad talvel.

Foto: Aiaparadiis

Mahlategu algab tavaliselt juba juulis esimeste marjade ja õunte valmimisega. Kui varem pole ise mahla teinud, tasub natuke nõuandeid lugeda, kuidas purustaja, mahlapressi ja aurutajaga toimetada, et tegemise protsess oleks nauditav ja talvel hea vitamiinirikas mahl keldrist võtta. Suure marja- ja õunasaagi korral võib ka koduveini tegemist katsetada. Loe nõuandeid www.aiaparadiis.ee ja soeta vajalikud tarvikud.

Tähtsamad aiatööd augustis:

  • Komposti saagikoristusel tekkivad jäätmed kohe. Vaata täpsemalt erinevaid kompostimise õppevideoid siit.
  • Jaga suve algupoolel õitsenud püsikute mugulad, juured või risoomid ja istuta need uude sobilikku kohta.
  • Korja ürte enne õitsema hakkamist, nii saab tugevama aroomi ja parimate toimeainetega maitsetaimed.
  • Istuta nüüd uusi maasikataimi. Vajuta taim tugevalt kinni ja kasta korralikult. Vaata ka maasikate istutamise ja hooldamise kohta siit.
  • Kontrolli roosipeenra seenhaiguste olemasolu ja vajaduse korral pritsi haiguste vastu. Loe rooside haiguste ja kahjurite kohta veel siit.
  • Kuu lõpus on parim aeg okaspuude istutamiseks.
  • Kui soovid pojengi uude kohta istutada, tee seda augusti lõpul, septembri algul. Kui istutad pojengi ümber või jagad puhmikut liiga sageli, reageerib taim mitteõitsemisega.
  • Istuta püsililli, krookusi, lumikellukesi, märtsikellukesi. Loe, kuhu istutada sibullilli, siit.

Mõnusaid suvelõpu rõõme ja naudinguid kõikidele usinatele aiahoolikutele!

 

Kasutatud tooted:

  1. Mahlapress
  2. Mahlaaurutaja
  3. Puuviljapurustaja
  4. Kahjuritõrje
  5. Lillesibulate istutuskorv
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles