8 ideed, kuidas kombineerida ehted kauniks jõuludekoratsiooniks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Bauhof/Aiaparadiis

Jõulud on kaunis ja pidulik aeg, mil soovime oma kodus koos perega nautida hubast jõulumeeleolu ning ehtida kuusepuud, mis pakuks silmailu nii endale kui külalistele.

Kirevad jõulureklaamid ja kaupluste väljapanekud tekitavad tihti meeltesegadust, sest kogu selle külluse sees on raske teha õigeid valikuid, mis oma kodu stiili ja ootustega harmoneeruks. Jõulud ei piirdu vaid kuusega. Soovime oma kodus kaunistada nii aknalauad kui kapipealsed, lambilühtrid kui ka jõuluõhtu peolaua. Maja uksele on sobilik riputada tore pärg ning jõulumeeleolu loob katuseservale kinnitatud jõuluvalgustus.

Aitame inspiratsiooni koguda Bauhofis müügil olevate jõuluehetega. Selleks oleme koos illustreerivate piltidega kokku pannud lihtsad ideed ja lühitutvustused selle aasta jõulutrendidest, värvivalikust ja tegumoest. Kõik kollektsioonid ootavad ka Bauhofi kauplustes ja e-poes.

1. Luksuslik linnakodu

Selle kollektsiooni märksõnadeks on pärlite ja kalliskivide küllus, pärlmutrilise viimistlusega jõulukuulid, mis kaunistatud pitsi ja õrna satiinpaelaga. See on muinasjutuline kooslus luksusest ja romantikast. Pitsornamentidega elevandiluu tooni laternad lisavad oma nikerdustega veidi keskaegset meeleolu. Lihtsad naturaalsed küünlad annavad hubast valgust, kuid ei mata oma olemusega ümbritsevat õrna pidulikkust.

Sellised ehted sobivad linnakodus elavale nn lootusetule romantikule, kes aeg-ajalt kaugele kaugusse kaedes lootusrikkalt oma printsi saabumist ootab.

Foto: Bauhof/Aiaparadiis

2. Õrn romantika

Seda trendi iseloomustab rahulik pastelne toon. Kreemjad rohelised ja roosad jõulukuulid on kaetud pitstehnikas väljaulatuva dekooriga, mis lisab stiilile õrnust ja romantikat. Elevandiluu toonides lühter, küünlahoidmise karp ja kannukujulised küünlajalad täiendavad kompositsiooni 30ndate stiiliga, mis ühtse tervikuna loob tunde, et see võiks sobida vanasse restaureeritud juugend arhitektuuriga Kadrioru või Kalamaja puumajja.

Foto: Bauhof/Aiaparadiis

3. Modernne - must ja valge

Musta ja valge kombinatsioon on klassika, mis sobib alati näiteks minimalistlikku valgesse interjööri. Selle kollektsiooni juurde võib siiski lisada ka veidi romantilisemat emotsiooni: lumehelbeid ja ehteid, mis on dekoreeritud omakorda pits- või hõbevärvidega. Lisada sobib ka külmades toonides sügavsinist värvinüanssi, mis annab justkui uue, ööpimeda varjundi. 

Foto: Bauhof/Aiaparadiis

4. Põhjamaine kargus

Külma jäist efekti kandvad jõuluehted ja kujundid on peamiselt hõbedast ja valget värvi. Väikest värviaktsenti lisab sügav meresinine. Kollektsiooni sobituvad hästi ka valgustusega polükarbonaadist loomad, kes oma armsa olemisega veidi muinasjutulisust ja hubasust lisavad. Pidulikult õrna nüanssi pakuvad klaasist küünlajalad või suured 15 cm läbimõõduga klaaskuulid.

Foto: Bauhof/Aiaparadiis

5. Põhjamaine hõbe - valge

Selles kollektsioonis on palju kasutatud lihtsat, valgeks värvitud puitu – küünlajalgu ja lühtrit, mis täiendab hõbedast ehtevalikut. Selline komplekt sobib oma lakoonilisusega hästi nii linnakodusse kui maamajja. Emotsiooni saab alati lisada küünaldega. Kelmikas on ka aknale riputatav advenditäheke, mis põledes asendab edukalt õhtupimeduses toas kasutatavat lambivalgust.

Foto: Bauhof/Aiaparadiis

6. Etno

Selles veidi maalähedases valikus on domineerivad naturaalne puit ning köiest ja rotangist koonuselised jõuluvalgustid. Natuke rustikaalse alatooniga vormid kannavad meid 60ndate ajastusse, kus lihtne kujund sobitus hästi samas stiilis kodu interjööriga. Tänapäeval oleme sellist stiili palju kasutanud rahvusliku mustri ja looduslähedase eluruumiga.

Foto: Bauhof/Aiaparadiis

7. Idamaiselt sume vask

Orientaalse alatooniga sari peegeldab endas salapärasust ja rikkust. Ornamentide küllus küünlajalgadel ning luksust sümboliseeriv kuldne toon sobib hästi idamaise interjööri või antiikse mööbliga.

Vaskne massiivne seinakaunistus (miks mitte kasutada hoopis küünlaalusena nagu meie pildil) on veidi robustse, kuid samas väljapeetud viimistlusega. Oma suuruselt ja pidulikkuselt sobib ta kenasti suure söögilaua keskele, mis mängib kätte ka ülejäänud jõulukaunistuste stiili.

Foto: Bauhof/Aiaparadiis

8. Klassikaline kuldne - punane

Läbi aegade kõige armastatum pidulik värvikombinatsioon punane-kuldne on ajatu ja kindel valik, mis oma luksusliku kuldse ja samas jõuluvärvina tuntud punasega alati jõulumeeleolu tekitab.

Põnev on siinkohal kombineerida läikivat ja matti viimistlust, et kujundid paremini oma erilise tekstuuri ja mustriga tähelepanu ärataksid.

Foto: Bauhof/Aiaparadiis

Leia jõuluinspiratsiooni ka Bauhofi jõulublogist! Jagame nõuandeid, kuidas oma kodu lihtsate nippidega jõuludeks hubaseks muuta. Jõulublogist leiad soovitusi jõuluvalgustite valimise ja paigaldamise kohta, nippe, kuidas jõulupuu eest hoolitseda, praktilisi jõuluehete nõuandeid ja palju muud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles